Disse kort accepteres af alle forhandlere og udbydere
.

Nyhedsbrev

Tilmeld & vind den nyeste HTC!

Navn:
E-mail:

Synes godt omringaling.dk on LinkedIn

Oversigten indeholder udvalgte udbydere og forhandlere og skal ikke ses som et fuldt og dækkende billede af markedets tilbud.
Mobilt bredbånd er et alternativ til almindeligt bredbånd, og som navnet indikerer gør mobilt bredbånd det muligt at være på Internettet mens du er på farten. Der er mange fordele ved mobilt bredbånd, blandt andet slipper du for irriterende ledninger, der skal trækkes igennem hele huset, med mobilt bredbånd er du online så længe du har dit USB modem tilsluttet din computer.

Mobilt bredbånd prisoversigt

Selskab Beskrivelse Hastigheder  og pris
Telmore Internet bredbånd Telmore er ny spiller på det mobile bredbåndsmarked, med lave priser.

4-15 Mbit/1mbit 79-289 kr. pr. måned.

Modem pris: 1 kr.

Læs mere
Mobilt bredbånd fra 3 3 har Danmarks bedste dækning, og de hurtigste hastigheder. 32 mbit/5 mbit kun 99-299 kr. pr. måned.
Min. pris 6 mdr 843 kr

Oprettelse: 249 kr.
Læs mere
Billigt mobilt bredbånd fra CBB CBB er kendt for deres billige priser og nu er de også med på det mobile bredbånd.
4 mbit/1.4mbit kun 149 kr. pr. måned.
Mindstepris 1. md. 148 kr.

Modem pris: 1 kr.

Læs mere
Billigt mobilt bredbånd fra Telenor Telenor har en god og sund dækning i Danmark og med fornuftige priser.

4-16 mbit/1,4 mbit kun 99-299 kr. pr. måned.
Min. pris i 6 mdr. 661-1860 kr

Læs mere
Mobilt bredbånd fra Oister OiSTERs mobile bredbånd kører på 3s Turbo 3G netværk, til en lavere pris.
6 mbit/1 mbit kun 159 kr. pr. måned.

Modem pris: 1 kr.

Læs mere
Billigt mobilt bredbånd fra Fullrate Fullrate er et af danmarks billigste bredbånds selskaber, med høje hastigheder.
1-15 mbit/1mbit kun 9-269 kr. pr. måned
Min.pris i 6 mdr.: 153-1712 kr.
Læs mere
mobilt bredbånd fra Telia

Telia leverer et billigt og stabilt mobilt bredbånd.

2-80mbit/1-5mbit kun 99-399 kr. pr. måned.

Modem pris: 1-499kr.
Læs mere
M1 tilbyder mobilt bredbånd for kun 49 kr. per. måned. 1-15 mbit/384 kbit kun 47-275 kr. pr. måned. Læs mere

Værd at være opmærksom på når du skal købe mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er i særlighed en fordel hvis man benytter sig af en bærbar computer, og man ikke har lyst til at være begrænset til at arbejde et sted i huset. Har du flere computere i hjemmet er mobilt bredbånd sjældent den mest optimale løsning, da det er besværligt at dele, og da hastighederne sjældent er ligeså høje som almindeligt bredbånd. Mobilt bredbånd er dog et fremragende supplement til en almindelig bredbåndsløsning. Den hastighed du ser ved de forskellige mobile bredbåndsløsninger er kun teoretisk, hvilket betyder at det er den absolutte tophastighed der teoretisk set kan lade sig gøre på den mobile bredbåndsløsning. Du skal derfor ikke regne med at det er denne hastighed du kommer til surfe Internettet med, men et sted imellem.

Mobil bredbåndsinstallation

At installere mobilt bredbånd er meget enkelt, og mange gange nemmere end en almindelig bredbåndsinstallation. Når du modtager dit mobile bredbånd, får du en USB dongle som du indsætter i din computer. Når du har indsat din mobile bredbånds dongle i din computer, åbnes nu et installationsvindue, som for eksempel kan installere en driver til dit mobile bredbånd. Derudover installeres der som regel et lille program, som er det du bruger til at logge på dit mobile bredbånd, og dermed Internettet. Oftest skal du taste en pinkode som du har fået udleveret sammen med dit mobile bredbånd.

Du slipper dermed også for at vente på en teknikker, der kan installere dit bredbånd for dig, det hele gøres nemt og enkelt af dig selv.

Kan man spille computerspil på mobilt bredbånd?

Ja, det kan man godt, men oplevelsen bliver på ingen måde som hvis man spiller på almindeligt bredbånd. Du vil få jævnt dårligere ping tider (svartider), og du kan opleve en del af det der kaldes packetloss, som er tab af pakker, der leder til små hop når du spiller. Oftest er der også højere forsinkelser på mobilt bredbånd, end på almindeligt bredbånd, vi anbefaler derfor at du får en almindelig bredbåndslinje til at spille computerspil på, og en mobil bredbåndsforbindelse til almindeligt brug.

Kan jeg genbruge mit mobile bredbånd hos en ny udbyder?

Du vil som oftest kunne benytte dit mobile bredbåndsmodem hos andre udbydere, dette er dog ikke altid tilfældet, men det kan oftest lade sig gøre, hvis det er samme producent som din nye mobile bredbåndsudbyder også benytter. Nogle mobile bredbåndsmodem er simlåst, i dette tilfælde skal du ringe til din tidligere mobile bredbåndsudbyder og få dem til at låse det op, dette gør de oftest, men nogle gange kræver det at du betaler et mindre gebyr. Ved at genbruge dit mobile bredbåndsmodem kan du spare lidt penge på blandt andet oprettelse på de fleste mobile bredbåndsløsninger. Ved nogle udbydere er det rent faktisk muligt helt at slippe for abonnement, så du ikke er bundet af et mindsteforbrug.

Mobilt bredbånd og dækning

Eftersom at du med mobilt bredbånd er afhængig af antenner og master i dit område, kan der nogle steder være rigtigt dårlig dækning og det kan dermed være svært at nå acceptable hastigheder. Husk derfor altid at tjekke din adresse, hos den mobile bredbåndsudbyder du overvejer at benytte. Er der ikke mulighed for dette hos den udbyder du overvejer, skal du ringe til deres kundeservice, og få dette oplyst. Der er intet værre end at modtage mobilt bredbånd, som skal sendes tilbage igen på grund af dårlig dækning.

Download begrænsning på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er ikke optimalt at benytte hvis du downloader meget, på nuværende tidspunkt har alle de danske udbydere en øvre grænse for hvor meget du må downloade, før abonnementet går over i mb taksering, som kan være en dyr fornøjelse. De fleste mobil bredbåndsudbydere tilbyder fra 10 til 20 GB datatrafik om måneden, men flere mobil bredbåndsløsninger tillader kun omkring 2 GB. Dette er som oftest de små abonnementer der koster omkring de 50 kr. per måned, som reelt set er lavet til folk der blot skal tjekke deres mail, eller surfe i ny og næ.

Kan jeg bruge min mobiltelefon som mobilt bredbånds modem?

På mange nyere mobiltelefoner er det muligt at benytte mobilen som mobilt bredbånd. Har du for eksempel en iPhone, eller en hvilken som helst anden Smartphone, er det som regel muligt, da disse har indbygget modem. Har du en smartphone, har du som oftest også et dataabonnement til dette, da det ellers hurtigt ville blive dyrt at benytte alle de online tjenester. Du kan dermed spare oprettelsen af et nyt mobilt bredbånd, og blot benytte din smartphone som modem og dit datamobilabonnement til surfing på Internettet.

Fremtidens mobile bredbånd

På nuværende tidspunkt kører vi med mobilt bredbånd på 3G nettet, som er den nuværende standard. 3G nettet har sine begrænsninger, og der er derfor 4G net på vej, som tillader hastigheder på helt op til 21/mbit i sekundet!

Billigt mobilt bredbånd

Er du på udkig efter billigt mobilt bredbånd, er det vigtigt du får kigget alle de forskellige udbydere igennem, men samtidig vurderer dit forbrug. Dit forbrug er den vigtigste faktor for om du kan få billigt mobilt bredbånd. De billige mobile bredbånd i Danmark er alle databegrænset, så det er oftest kun til tjek af mail, samt generel surfing på Internettet der her skal være dit mål. For tiden kører Telmore et godt tilbud på billigt mobilt bredbånd, hvor du kan blive kunde for kun 49 kr. om måneden, se tilbuddet i den mobile bredbånds prisoversigt ovenfor.

4G Mobilt bredbånd / LTE

Medio 2010 annoncerede blandt andet telefoni- og bredbåndsudbyderen Telia, at de fra omkring årsskiftet ville kunne tilbyde fjerde generation af det efterhånden populære mobile bredbånd. Hos Telia hedder det 4G og betyder kort sagt ekstremt hurtigt internet, leveret til dig trådløst via telefonnettet. Fra at være en tjeneste henvendt de hardcore netbrugere med hang til internet overalt, mener mange eksperter at den fjerde generation vil gøre op med både ADSL og nørderi, ved at gøre luftbåret og lynhurtigt mobilt bredbånd til standarden – Også derhjemme i stuerne. I denne artikel går vi tættere på 4G mobilt bredbånd og vi vil endvidere forsøge at give et unuanceret og objektivt billede af 'LTE-debatten'. Hvad den går ud på, kan du også læse mere om i denne artikel.

Først lidt om den nuværende teknologi

I dag markedsføres mobilt bredbånd primært til de firstmovere, der ikke kan leve uden up-link til internettet på farten; det vil primært sige i toget, i bussen, på cafeen, i parken og lignende – inden længe højest sandsynlig også i flyet. Dette skyldes både den forholdsvist høje pris og den nørklede teknologi, men måske i endnu højere grad at selvsamme teknologi (3G) i virkeligheden er håbløst forældet. De mest gavmilde udbydere lover omkring 7,2 Mbit/s download via 3G, det svarer nogenlunde til en 'langsom' ADSL-opkobling, men hvad langt værre er, er den såkaldte Ping-hastighed, altså den tid der går fra dit mobile modem kalder op, til internettet svarer igen. På 3G-båndet er denne nemlig håbløst langsom, hvilket i praksis eliminerer muligheden for diverse computerspil, videoopkald og tung video-streaming (eks. HD-materiale fra online udlejningsbutikker). For at sætte det lidt i perspektiv byder 4G (eller LTE, mere om denne betegnelse lige straks) på op til i første omgang 80 Mbit/s med en Ping-hastighed, der er meget tæt på 0 millisekunder.

Det kommer til at gå stærkt i mere end én forstand

Som nævnt herover kommer springet fra 3G til 4G altså til at betyde meget mere end 'bare' bredere bånd, altså flere megabits pr. Sekund – Den helt store forskel er i virkeligheden det drastiske fald i Ping-hastighed, der pludselig åbner hidtil uanede muligheder for brug af mobilt bredbånd. Med 4G vil det nemlig være muligt at opnå samme hastigheds- og brugsoplevelse på mobilt bredbånd som derhjemme på ADSL-nettet, hvilket med tiden, spår vi, vil lede til, at man i højere grad vil 'nøjes' med et 4G-abonnement pr. Husstand. Ikke bare sparer dette den enkelte husstand for en masse bøvl og unødvendige udgifter og omkostninger, næh, vi slipper lige pludselig også for et virvar af kabler, ledninger og bokse derhjemme – Alt bliver trådløst, præcist som på nuværende trådløse netværk, bare med hele verden som brugerskare.

LTE – Begrebet alle snakker om, TDC raser over og Telia hader

Når ret kommer til ret, mener det Europæiske internets 'Godfather' European Telecommunications Standards Institute, tilbyder Telia (og andre danske udbydere for den sags skyld) slet ikke ægte 4G endnu. De har blot valgt at kalde teknologien, som i virkeligheden hedder LTE (Long Term Evolution) for 4G, angiveligt for at gøre det lettere for os almene brugere at forstå. Hvorvidt Telia moralsk set har rene hænder i denne sag skal være usagt, men sikkert og vist er det, at blandt andet TDC i den grad raser over Telias valg af navn til den lille ny.